Russian     English     Deutch    
Роботизовані склади
Програмне забеспечення
Виставки
 
Кожен наступний рівень надбудовується над попереднім. Замовник може сам вибирати той рівень, починаючи з якого він використовуватиме системне ПЗ, або ж Замовник може використовувати готове прикладне ПЗ.

Також є можливість інтеграції нашого системного або прикладного ПЗ в інформаційну систему Замовника (в т.ч. WMS або ERP-систему).
Системне ПЗ.

1. Рівень роботів.

Звертатися до роботом можна без будь-якого додаткового програмного забезпечення по tcp/ip протоколу. Основні команди роботів:

• Move – перемістити робота до певної комірки.
• Load – завантажити контейнер із зазначеної комірки.
• Unload – вивантажити контейнер у задану комірку.
• Info – отримати інформацію про поточний стан робота та команди.

2. Рівень сервера роботів штабелерів.

2.1. Архітектура
Обчислювальна система представляє собою класичний клієнт-серверний додаток. Як клієнт виступає програма, написана на C# (вона взаємодіє з роботами). Серверна частина реалізована на Oracle SQL сервері (можливе використання безкоштовного Oracle SQL XE сервера).

2.2. Команди
Фактично є лише одна команда: перемістити контейнер з однієї заданої комірки в іншу. При цьому комірки можуть бути в різних підскладах, а також на одному кільцевому підскладі можуть одночасно працювати два і більше робота. Команда подається шляхом додавання запису у певну Oracle-таблицю. Процес виконання команди можна відстежити, зачитавши раніше доданий запис та проаналізувавши поле «стан». Якщо у процесі виконання команди виникне помилка, сервер спробує спочатку її вирішити самостійно. І лише якщо не вийде, то звернеться за допомогою до системного адміністратора за допомогою спеціального модуля «вирішення проблем».
Команд може подаватися одразу кілька. Сервер штабелерів їх виконає з урахуванням заданого пріоритету найоптимальнішим способом.

2.3. Візуалізація
До складу сервера штабелерів входить візуалізатор роботи всього складу-автомата, що дозволяє наочно на одному екрані контролювати весь роботизований складський комплекс. Для кращого розуміння процесів, що відбуваються в АСК використовуються анімаційні ефекти (переміщення роботів-штабелерів, заповненість складу та ін.)


2.4. Емулятор
Налаштування нового АСК спочатку проводиться не на реальному складі, а на спеціальному емуляторі, що дозволяє не тільки прискорити процес впровадження, а й продемонструвати Замовнику роботу його майбутнього комплексу в процесі переговорів до укладення контракту.

3. Рівень товарного сервера.

На цьому рівні можна давати наступні команди (у вигляді додавання записів до Oracle таблиці):
• Прийняти в АСК контейнер із зазначеним штрих-кодом, що містить певний товар, через певну комірку прийому.
• Відібрати з АСК певну кількість зазначеного товару через задані комірки відбору. По ходу виконання цієї команди у певній Oracle таблиці формується алгоритм дій відбірника – скільки товару потрібно відібрати з якогось контейнера.
• Повернути в АСК контейнер із залишками товару на зберігання через певну комірку повернення.

Товарний сервер може працювати в одному з двох режимів (задається за часом) – або максимальна продуктивність або максимальне вивільнення контейнерів.
На візуалізаторі відображається заповненість складу контейнерами шляхом заливання кольором різних стелажів.

4. Рівень сервера замовлень.

Є надбудовою над товарним сервером – потрібен для випадку, коли контейнери вивантажуються на робочий стіл, і потрібно враховувати те, що відбувається на робочому столі.
Підтримує наступні команди:
Контейнер поміщений на робочий стіл для відбору.
З контейнера відібрано вказану кількість товару.
У контейнері виявлено нестачу товару.