Russian     English     Deutch    
Роботизовані склади
Програмне забеспечення
Виставки
 
Роботизований склад Sensorlink
Підбір замовлень


Штабелери підвозять товари до місць комплектації, збирання тощо. На столах комплектувальників встановлюються комп'ютери, зчитувачі штрих-кодів або радіочастотних міток та обладнуються по 2 зони, прийому та видачі. Комплектувальник самостійно, залежно від завдання, що надійшло, викликає зі складу контейнер з необхідними позиціями.
Заповнення складу здійснюється у зворотному порядку, комплектувальник викликає зі складу порожній контейнер, заповнює його та відправляє назад на склад. Процеси вивантаження та заповнення можуть відбуватися одночасно.
Така конфігурація добре підходить для складів з великою номенклатурою товарів, але досить повільною швидкістю підбору до 80-100 рядків підбору на годину на одне робоче місце.

Штабелер розміщує контейнери в один ряд, розташований на зручній для комплектувальника висоті. Після того, як контейнери розміщені, комплектувальник обходить контейнери і вилучає з них потрібну кількість товарів.
Управління в даному випадку здійснюється із застосуванням радіотерміналу, розташованому у комплектувальника. На радіотерміналі вказується місце та кількість товару, який потрібно вилучити або яким потрібно поповнити контейнер.
Така конфігурація може успішно застосовуватись при формуванні на складі обмеженої кількості замовлень. Склад у цьому випадку можуть обслуговувати 1-2 особи та формувати до 1200 рядків підбору за зміну 8 годин. Перевага такого методу ще й у тому, що не потрібно організовувати спеціальне робоче місце комплектувальника.

Дрібний підбір замовлень зі швидкістю підбору до 600 рядків на годину на одного комплектувальника. На стіл, розташований ліворуч від комплектувальника, подається контейнер з одним найменуванням. Комплектувальник вилучає з цього контейнера необхідну кількість товару та перекладає його у контейнери, що розташовані праворуч від нього. За час, поки комплектувальник працює з одним найменуванням, штабелер підвозить інше найменування. Весь процес здійснюється під керуванням WMS системи верхнього рівня, а комплектувальником управляє система Pick by light (над кожним контейнером, з яким потрібно провести операцію, загоряється сигнальна лампа і відображається кількість товару, яку необхідно взяти або покласти в цей контейнер).

Підбір за допомогою автомата підбору, вбудованого до складу. За наявності фасованих у пачки товарних груп, роботизований склад доповнюється касетними модулями, розділеними на канали. Кожен канал заповнюється фасованим товаром однієї назви.
Штабелер, обладнаний додатковим приводом, позиціонується біля каналу з необхідним найменуванням і виштовхує необхідну кількість фасувань у контейнер, що розташований на штабелері. Таким чином, істотно збільшується швидкість формування замовлень при збереженні повного контролю за переміщенням товару. Надалі контейнер із сформованим замовленням може відправлятися на лінії ручного підбору, описані в інших розділах. Система самостійно та вчасно інформує обслуговуючий персонал про необхідність заповнення каналів.

Комбінація зазначених методів здатна забезпечити дуже високу продуктивність складу, що багато в чому перевершує нині застосовувані методи.